Начин на приготвяне
Чуквате яйцето, смесвате с киселото мляко със содата и оцета, олиото, настъргания кашкавал, маята и захарта.
С всички продукти замесвате меко, еластично тесто. Съветът ми е да слагате брашното малко по малко, защото всяко брашно поема различно количество течности и ако прекалите с него, тестото ще ви стане твърдо, а след това и кифличките.
След като го омесите го оставяте на стайна температура да втаса. Готово, е когато утрои обема си.
Взимате втасалото тесто и на намаслен плот го разточвате във формата на кръг.
Нарязвате го на парчета като на пица. В края на всяко парче поставете малка част от кашкавала за плънката.
Навийте на руло, като започнете от страната с кашкавала. Наредете кифличките върху тава, предварително застлана с хартия за печене или в незалепваща тава.
Оставете ги да втасат още веднъж. Когато се надуят, ги печете в предварително загрята на 180 грдуса фурна около 30 мин. или до приятен загар.
Получават се невероятно хрупкави отвън, меки отвътре и с лек привкус като на старите рогчета от едно време.
Хрупкавите кифлички с кашкавал са готови.
Коментари