Яйчен сладкиш с шипков мармалад

DayaDayaНовак24411
02/02/2017
"Такъв сладкиш ще ви приготвим, при това само с 1 чаша брашно, че няма да повярвате "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 075
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме жълтъците от белтъците и ги слагаме в дълбока купа. Белтъците разбиваме с 2 лъжици захар до получаването на сняг.

В друг съд разбиваме маслото с останалата захар. След което прибавяме жълтъците, прясното мляко, брашното с бакпулвера и ванилията, като непрестанно бъркаме.

Разбиваме и изсипваме сместа в подмазана и поръсена с брашно форма за торта. Печем на 170 градуса в предварително загрята фурна.

След като се изпече, намазваме с шипков мармалад, а отгоре с лъжица слагаме разбития белтък на купчинки.

Поръсваме белтъка с кристална захар и смлени орехи. Отново печем, но само отгоре. Сладкишът е подходящ за сервиране с кафе или чай.

Добър апетит! подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар