Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Пържена таранка с рибарски сос

Пържена таранка с рибарски сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
13/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Признайте си, че това не е обикновена риба, а истински рибарски деликатес"

Необходими Продукти

  • таранка - 1 кг дребна
  • сол
  • олио - 5 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • магданоз - 1 с.л. наситнен
  • оцет - 2 с.л. винен
  • чесън - ½ глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте таранката, по-големите рибки може да нарежете на парчета. Посолете рибата и я оставете да престои 20-тина минути.

Смесете двата вида брашно и им добавете сол. Оваляйте рибата в брашно и запържете в олиото до зачервяване, извадете я и оставете да се отцеди от мазнината върху кухненска хартия.

Скълцайте чесъна с малко сол, добавете разредения с малко вода оцет и наситнения магданоз.

Сервирайте рибата и соса отделно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Станислава Вълкова
Станислава Вълкова
Фенка съм на рибата и морските продукти. Обожавам пържена риба, но от опит знам колко е трудна за дегустация таранката, особено по дребните идивиди, поради голямото количество дребни костици..
19.09.2018 16:43