Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Бъркани яйца»Бъркани яйца с пармезан

Бъркани яйца с пармезан

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289602981
Бъркани яйца с пармезан
Снимка: Десислава Дончева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Щипка-две пармезан и обикновеният омлет става още по-вкусен"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • чушки - 1 бр. пресен пипер
  • пармезан - 100 г
  • прясно мляко - 600 мл
  • лук - 1 бр. кромид
  • брашно - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • магданоз
  • сол
  • чушки - 4 бр. маринован пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме, измиваме и нарязваме на ситно 1 бр. лук. Пресен пипер режем на парченца около 1 см. В подходящ тиган с повечко мазнина запържваме нарязания лук и пресен пипер.

Като поомекнат, добавяме 4 супени лъжици брашно и разбъркваме. Изчакваме една-две минути, добавяме червения пипер.

Пак разбъркваме и прибавяме предварително затопленото 600 мл прясно мляко, като енергично бъркаме, за да не се получават буци. Оставяме за около 5 минути сместа да ври, след което добавяме и разбитите предварително яйца.

Бъркаме постоянно и когато започнат яйцата да стягат, прибавяме настъргания на ситно пармезан и малко сол.

След няколко минути разбъркваме за последно и ястието е готово. Бърканите яйца ги поднасяме с печен маринован пипер и стръкче магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: