Начин на приготвяне
Обелваме, измиваме и нарязваме на ситно 1 бр. лук. Пресен пипер режем на парченца около 1 см. В подходящ тиган с повечко мазнина запържваме нарязания лук и пресен пипер.
Като поомекнат, добавяме 4 супени лъжици брашно и разбъркваме. Изчакваме една-две минути, добавяме червения пипер.
Пак разбъркваме и прибавяме предварително затопленото 600 мл прясно мляко, като енергично бъркаме, за да не се получават буци. Оставяме за около 5 минути сместа да ври, след което добавяме и разбитите предварително яйца.
Бъркаме постоянно и когато започнат яйцата да стягат, прибавяме настъргания на ситно пармезан и малко сол.
След няколко минути разбъркваме за последно и ястието е готово. Бърканите яйца ги поднасяме с печен маринован пипер и стръкче магданоз.