Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Зелник»Зелник с кайма и кисело зеле

Зелник с кайма и кисело зеле

Зелник с кайма и кисело зеле
Снимка: Lenka
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Ще познаете ли защо на този зелник му викат още мъжки"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • вода - 1.5 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • мас - 1 ч.ч.
  • Продукти за плънката
  • кисело зеле - 1 кг
  • яйца - 2 бр.
  • мас - 0.5 ч.ч.
  • кайма - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, солта и водата месим твърдо тесто. Разточваме 2 по-големи кори и 16 по-малки.

В двете по-големи загъваме 8 от по-малките, мажем ги с полуразтопената свинска мас и ги редим една върху друга.

Разточваме корите на кръгове с диаметър по-голям от големината на тавата, в която ще печем зелника.

Приготвяме си плънката, като накълцваме зелето и го задушаваме с каймата. След изстиването прибавяме яйцата.

Намазваме тавата с мас и поставяме кората, така че краищата да висят навън.

Разстиламе плънката. Налагаме втората кора, като я надипляме.

Краищата на първата кора обръщаме върху втората и навиваме покрай ръба на тавата.

С останалата мас поливаме зелника и печем на умерена фурна.

Зелникът с кайма и кисело зеле е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: