Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Зелеви сарми с булгур

Зелеви сарми с булгур

Зелеви сарми с булгур
Снимка: Марияна
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
230 мин.
Порции
4
"От кухнята на баба на вашата трапеза - при нас ще намерите най-вкусните рецепти за сарми"

Необходими Продукти

  • булгур - 1 ч.ч.
  • свинско месо - 400 г шарено
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • кисело зеле - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган се задушават нарязаните лук, чесън, свинското месо /нарязано на малки кубчета/, измитият булгур с 3 ч.ч. вода. Задушаваме до набъбване на булгура.

Всичко се овкусява със сол, черен и червен пипер. Получената плънка се завива в зелевите листа. Сърмите се нареждат в дълбока тенджера, на дъното на която се слагат 2-3 цели зелеви листа, за да не загорят сармите.

Отгоре се притискат зелевите сармички с обърната чиния. Добавя се вода, колкото да покрие чинията, и сармите се варят 2-3 часа на бавен огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: