Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Гълъби по манастирски

Гълъби по манастирски

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Гълъби по манастирски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
1
"Първо сгответе гълъбите, пък после ще видим с каква салата точно да ги поднесем"

Необходими Продукти

  • гълъби - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • лук - 300 г дребен
  • гъби - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме гълъбите. Подправяме ги със сол и черен пипер отвън и отвътре.

Изпържваме ги в олио, като ги обръщаме от всички страни, за да се изпържат добре.

Към тях добавяме и лукчетата и ситно нарязаните гъби.

Добавяме 1 ч.ч. гореща вода и оставяме ястието да се готви под капак на слаб огън до готовност.

По желание поднасяме ястието, аранжирано със зеленийки.

Гълъбите по манастирски са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: