Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Обикновен сладкиш с тиква и грис

Обикновен сладкиш с тиква и грис

ReniReni
Новак
36122
Обикновен сладкиш с тиква и грис2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Видяхме, че кафето ни стои самотно и решихме да нула време да забъркаме този сладкиш. Много добре ни се получи"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • грис - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • бакпулвер - 1 бр.
  • За плънката
  • тиква - 2 ч.ч. настъргана
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • ванилия - 1 бр.
  • канела - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти за тестото се разбиват добре, като първо се разбиват млякото с бакпулвера, захарта и гриса и накрая се добавя брашното.

Настърганата тиква се смесва с орехите, захарта, ванилията и канелата. Половината тесто се изсипва в намазана тава с олио и брашно.

Покрива се с плънката и отгоре се изсипва останалото тесто. Пече се в умерена фурна до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: