Начин на приготвяне
Слагаме прясното мляко - 400 мл и 100 мл вода на котлона да се сварят в малка тенджера. Подслаждаме с 4 с.л захар. Подсладете според вкуса си.
Разтваряме 1/2 пакетче ванилия нишесте в 50 мл вода и разбъркваме. Нарязваме домашен козунак с пълнеж от бял локум на тънки филии.
След като е готово млякото, към края на варенето слагаме на фина струя разтвореното във водата нишесте. Разбъркваме енергично. Като се сгъсти, го дърпаме.
От крема слагаме на дъното на малка йена и разстиламе. Отгоре нареждаме първия слоя козунак. В чаша си наливаме до 1/2 прясно мляко с 2 с.л. ром и разбъркваме.
Със супена лъжица върху наредените филии от козунака нанасяме леко от течността, да се напои козунакът. Редим следваш ред от крема. Пак редим от филиите козунак. Козунакът е добре да е поизсъхнал.
Със супена лъжеца пак поливаме върху козунака със сместа от прясното мляко и рома. Най - накрая нанасяме пак ред крем. Слагаме тортичката на студено за кратко.
Като стегне тортата и изстине, настъргваме бял шоколад с помощта на ренде. Оставяме да си поеме от крема и ароматите и на следващия ден я режем на квадрати с остър нож. Сервираме в малки чинии.