Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Мезета»Свински уши със зеленчуци и вино на тиган

Свински уши със зеленчуци и вино на тиган

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Свински уши със зеленчуци и вино на тиган
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1-2
"Ценители на апетитните мезета, вадете чиниите и отваряйте винцето. А на останалите ще кажем, че не знаят какво изпускат"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 бр. уши
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 1 брой
  • тиквички - 1 брой
  • магданоз - 6 - 7 броя дръжки
  • зехтин - 1 суп.лъжица
  • червено вино - 50 мл
  • черен пипер
  • хималайска сол
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското ухо се сварява предварително за около 40 минути. Нарязва се на жулиени.

Лукът, моркова и тиквичката се нарязват на едри парчета и се запържват с малко зехтин в тиган с незалепващо покритие. Прибавят се накълцаните на ситно магданозени дръжки и свинското ухо.

Добавяме виното и подправките. Оставяме да покъкри, докато изври течността.

Ястието се сервира топло и компанията на чаша вино ще му пасне гарантирано :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: