Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържено свинско»Свинско със зеленчуци и вино на тиган

Свинско със зеленчуци и вино на тиган

Свинско със зеленчуци и вино на тиган
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"А понякога просто искаме да си хапнем свински късчета на тиган със зеленчуци"

Необходими Продукти

  • чушки - 1 червена
  • свинско месо - 700 грама
  • олио - 6 с.л.
  • лук - 3 глави
  • моркови - 2 бр.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • червено вино - 100 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • чубрица - 1 к.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо. Сгорещете олио в дълбок тиган и запържете късчетата.

Когато месото омекне, добавете нарязаните зеленчуци - чушката на ивички, морковите на колелца, а лука на по-големи полумесеци.

Овкусете с подправките - черен и червен пипер, чубрица и сол.

Пуснете дафиновия лист, разбъркайте и налейте червеното вино.

Пържете свинското докато ястието остане само на мазнина.

Свинското със зеленчуци и вино на тиган се поднася веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: