Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свински уши със зеленчуци

Свински уши със зеленчуци

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5253k1k2k5
Свински уши със зеленчуци
Снимка: Анонимен
1 / 4
19/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
4015 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
4070 мин.
Порции
1
"Ароматна вкусотия, на която пасва чаша хубави вина"

Необходими Продукти

  • свински уши - 1 - 2 бр.
  • моркови - 1 голям морков или 2 по - малки
  • тиквички - 1 бр. малка по големина
  • хималайска сол
  • черен пипер
  • пресен чесън - или зелен лук
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските уши се пърлят, чистят, измиват и сваряват за около 40 минути в леко подсолена вода.

Бульонът се изхвърля.

Вече сварени се нарязват на жулиени и се прехвърлят в тиган, без никаква мазнина заедно с нарязаните на кръгчета моркови и тиквичка.

Овкусяваме със черния пипер и хималайска сол.

Пържат се докато леко омекнат зеленчуците и порозовеят. Не се прибавя вода - целта е да останат леко хрупкави.

Гарнираме със стрък пресен чесън или зелен лук

Засищащо и свежо бързо ястие, на което пасва чаша хубаво вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: