Начин на приготвяне
Олиото се загрява в подходяща тенджера, пуска се лукът, накълцан на ситно.
Щом стане прозрачен, се залива с два литра вода. През това време, докато водата кипне, се настъргва на ренде с едрата част 1 глава червено цвекло.
Прибавя се във водата, а след това последователно и настърганият морков, картофите, а след това целината, накълцана.
Овкусява се със стрито кубче зеленчуков бульон, малко сол и черен пипер на вкус.
Зеленчуците се сваряват за 20-30 минути. Половината от зеленчуковата супа се отделя в съд, в който се пасира с пасатор.
Пасираната смес се връща към останалата супа. Можете цялата да я пасирате, но на мен ми харесва повече, ако се усещат малко настърганите зеленчуци.
Кремсупата се оставя да се охлади. Поднася се със заквасена сметана и резен лимон. Поръсете с магданоз.
Леката червена кремсупа е много вкусна.