Лапад с варени яйца

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289602981
Лапад с варени яйца2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Ето как да отбележим по вкусен начин пролетта"

Необходими Продукти

  • лапад - 5 връзки
  • чесън - 4 скилидки
  • магданоз - 0.5 връзка
  • джоджен - няколко стръка
  • брашно - 3 с.л.
  • олио - 5 с.л.
  • яйца - 3 твърдо сварени
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме брашното в олиото до златисто, прибавяме почистения, измит и нарязан лапад.

Задушаваме с малко вода докато омекне и посоляваме. Заливаме с гореща вода и варим още 6-7 минути.

Прибавяме млякото, разбито със счукания джоджен и чесън, варим още 5 минути.

Дръпваме от огъня и прибавяме към миш маша нарязаните на кубчета яйца и ситно нарязаният магданоз.

Лападът с варени яйца е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: