Начин на приготвяне
Отделяме белтъците от жълтъците в два отделни съда. Ефективен начин е отделянето с пласмасово 500-милилитрово шише.
Шишето се доближава до жълтъците, и се стиска веднъж, така че да стане вакум. За да пуснем жълтъка от шишето, го стискаме още веднъж над избрания от нас съд.
Разбиваме белтъците на сняг и добавяме около 2 с.л. захар.
След това добавяме брашното и бъркаме, за да не стане на бучки. Може да направите това и с жълтъците. Не смесвайте двете смеси!
Постелете тава с хартия за печене и излейте сместа от белъци, а до нея и сместа от жълтъци (ако сте направили такава, просто гледайте да не изхвърляте жълтъците, а да ги използвате за нещо) и печете на предварително загрята на 200 градуса фурна.
Печете протеиновите палачинки около 20 минути, докато по повърхността на сместа от белтъци се образуват малки пори и краищата й покафенеят.
Сместа може да се използва за блатове, сладкиши, или просто да се яде така. Оставете я да поизстине, за да стане леко хрупкава и внимавайте да не е сурова! ! !
Протеиновите палачинки с белтъци са готови.
Коментари