Начин на приготвяне
Изрежете малка част от долната част на лука така, че да може да се закрепи прав. Изрежете и капачета, които може да запазите.
Загрейте вода в широк съд и сложете почистените от люспите лук да се задушава за 10-15 минути или докато омекне.
След това извадете, изчакайте да се охлади и с лъжичка издълбайте част от вътрешността.
Загрейте 3 с.л. зехтин в тиган и запържете ситно накълцания бекон, добавете нарязаното сирене щом се запържи, разбъркайте за кратко и овкусете с подправки.
Яйцата разбийте с миксер в съд на водна баня, докато побелеят, но внимавайте да сне се сготвят, а да се получи гладък крем. 3
Смесете яйцата с бекона и сиренето. При нужда добавете сол или др. подправки на вкус. Напълнете лука.
Подредете ги в намазнена тава и сложете да се пече в предварително загряна фурна на 190 градуса до лек загар.