Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ориз на фурна»Свинско с ориз и медена гарнитура от моркови и лук

Свинско с ориз и медена гарнитура от моркови и лук

Свинско с ориз и медена гарнитура от моркови и лук
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Има месо с гарнитура, а има и свинско с медена гарнитура, което е просто великолепно"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г (плешка)
  • ориз - 1 ч.ч
  • чушки - 1 бр. червени
  • моркови - 2 бр
  • червен лук - 1 - 2 глави
  • зеленчукова подправка - 1 с.л
  • люти чушки - 2 бр. (може и чорбаджийски)
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • олио
  • сол
  • мед
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете плешката на средно големи парчета и сложете за кратко в студена вода с няколко капки оцет да се изкисне. Измийте, отцедете и сложете в дълбок тиган с олиото да се запържва.

Нарежете червената чушка на ситно с малко от лука и сложете в тавичката с малко олио да се запържват. Измийте ориза и добавете и него, запържете ги заедно.

Извадете от фурната, сипете 3 чаши вода, зеленчуковата подправка, черния пипер, чубрицата и хубаво разбъркайте. Отгоре подредете запърженото месо, чушките и сложете да се запича.

Морковите и червения лук нарежете на ивици и сложете да се задушават под капак когато леко се зачервят сложете 2 с.л мед и оставете да се карамелизират.

Сервирайте месото с тази чудна медена гарнитура, която много си допада с ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: