Джелеби

Джелеби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Като става дума за сладичко, сме готови да стигнем надалеч, много надалеч, чак до Индия"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • грис - 1.1/2 с.л. грис
  • бакпулвер - 1/4 ч.л.
  • захар - 3 ч.ч.
  • вода - 2. 2/3 ч.ч.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • вода - 1.1/4 ч.ч. топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбива се киселото мляко с гриса. Добавят се бакпулверът, топлата вода и брашното. Тестото се оставя леко да втаса.

Смесва се захар и вода в тенджера. Бърка се докато се разтопи захарта, след което се оставя да поври.

В тиган се загрява олио и се оформя джелеби, като се изисква сместа. Пържат се докато покафенеят.

Изваждат се и се пускат в горещия сироп за секунди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Подобни от медията