Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки с булгур и кисело зеле

Пълнени чушки с булгур и кисело зеле

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Пълнени чушки с булгур и кисело зеле2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Кой може да устои на аромата и вкуса на любимите рецепти на баба! Прости, лесни и невероятно вкусни"

Необходими Продукти

  • чушки - 15 бр.
  • булгур - 1.5 ч.ч.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • кисело зеле - 1/2 бр.
  • праз - 1 - 2 стръка
  • зелева чорба - 2 ч.ч.
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме чушките и ги почистваме от семките. Нарязваме праза на ситно и го задушаваме в сгорещено олио.

От зелето отделяме външните листа, а вътрешната част наситняваме и я прибавяме към праза.

Добавят си и измитите булгур и ориз и разбъркваме добре. Подправяме със сол и чубрица и доливаме 1 ч.ч. топла вода. Оставяме ястието на тих огън, докато водата бъде поета.

На дъното на глинен гювеч нареждаме половината от зелевите листа. Отгоре слагаме чушките, напълнени със сместа, и покриваме с другите листа.

Добавяме зелевия сок и 1 ч.ч. топла вода и слагаме да се готви в умерена фурна до готовност на пълнените чушки.

Пълнените чушки с булгур и кисело зеле са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: