Начин на приготвяне
Ако ви е писнало от класическите пълнени чушки с ориз, сега е момента да напълните чушките с булгур. Ето как да стане.
Чушките почистих от семките, измих и надупчих, посолих отвътре.
Булгур измих, смесих с нарязан на дребно праз, предварително почистен и измит, домата, нарязан на кубчета или настърган, черен пипер, сол, магданоз, две супени лъжици олио.
Всичко разбърках добре и с тази смес напълних чушките.
Подредих ги в тава и около тях сложих картофите, обелени и нарязани на кръгчета.
Налях вода до средата на чушките. Сипах още малко олио отгоре и поръсих със сол.
Пекох пълнените чушки с булгур на умерена фурна под алуминиево фолио за десетина минути. После запекох без фолио.
Чудно вкусно са тези пълнени чушки с булгур и праз!