Начин на приготвяне
Бобът се сварява с вода и сол, без да се разварява. Отцежда се от водата.
Лукът се нарязва на ситно и се запържва във олиото. Прибавя се бобът и подправките.
Чушките се попарват в гореща вода 10-15 мин да омекнат.
Зелето се нарязва на дребно и се запържва във олиото. Прибавя се щипка чубрица и лъж. червен пипер. Изсипва се на дъното на тавата.
Чушките се пълнят с приготвения боб. Нареждат се върху зелето.
Ако остане от плънката, се добавя към зелето.
Налива се чаша вода и тавата с постните пълнени чушки се покрива с фолио. Пече се 1 час.
Маха се фолиото и се запичат пълнените сухи чушки на фурна върху кисело зеле само отгоре до приятен загар.