Домашна торта с бишкоти

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
Домашна торта с бишкоти3 / 3
21/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8-10 парчета
"Пухкава домашна торта с много крем, орехи, малко ром и аромат на портокал"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 2 пакета
  • прясно мляко - 500 мл
  • ром - 1 с.л. или коняк
  • яйца - 2 броя, по - големи
  • пудра захар - 9 с.л.
  • масло - 200 г краве
  • портокали - настъргана кора от 1 портокал
  • орехи - 1/2 ч.ч. счукани
  • бисквити - няколко натрошени, за украсата
  • целувки - 8 броя, малки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко кипнете на котлона, свалете, разбъркайте с 3 с.л. пудра захар и добавете рома или коняка.

Разбийте маслото с останалата захар до пухкав крем. Отделно в съд на водна баня на котлона разбийте за кратко до побеляване жълтъците, като внимавате да не ги сготвите.

След това добавете жълтъците към маслото и отново разбийте до хомогенност. Отделно се разбиват белтъците с щипка сол и 1 с.л. захар и внимателно се объркват към останалата смес. Накрая леко се разбърква кремът с портокаловата кора.

Намажете стените и дъното на тавичката с малко от крема. Всяка бишкота хубаво потапяйте в млякото за кратко и подреждайте в тавата - ред бишкоти, ред крем и накрая завършете с крема.

Направете украса по желание - полепете целувки отгоре и страни, поръсете с натрошени ядки, бисквити или крокан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
55
45
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Димитрова
Димитрова
Първо се ЧЕТЕ рецептата и ако имаш някакъв кулинарен нюх преценяш че няма да ти се получи крайния резултат.
21.01.2014 18:06
4
Ути
Ути
Това е най-гадната рецепта на света, крема въобще не се получи така както трябва, рецептата не е написана изчерпателно и подробно, не се разбира почти нищо от нея.
20.09.2013 20:58
1
1
Дафи
Дафи
По всяка вероятност в млякото се слага брашно, за да се сгъсти кремът!
11.01.2013 15:01
1
Десислава
Десислава
Аз не разбрах какво се прави с млякото защото не пише.Не може 0.500мл.мляко да се ползва само за топене на бишкотите
01.11.2012 19:39
4
Разочарована
Разочарована
Аз след хиляди опити да се справя с крема, все пак нещо не се получи - или аз не разбрах рецептата, или нещо не направих като хората. Не ми стана ясно как се сгъстява все пак крема на края? Защото моят си остана течен като сироп, дори му сложих 2 желатина!!!
09.09.2012 10:28
2
лили
лили
мила селувките сигорно са за украса на тортата
21.03.2012 19:14
1
Mali
Mali
А, целувките за какво ще се ползват?! Къде и кога се слагат, или се хапват докато правим тортата!!!
21.03.2012 15:40
3