Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Праз с овесени ядки на фурна

Праз с овесени ядки на фурна

Праз с овесени ядки на фурна
Снимка: Симеон Христов Кънев
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Да заложим на здравословното, особено когато е и толкова вкусно"

Необходими Продукти

  • праз - 3 стръка
  • овесени ядки - 250 г
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • сирене
  • подправки - за месо
  • сол
  • копър
  • черен пипер
  • мазнина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овесените ядки се накисват в купа с бульон или вода, в която е сложена подправка за месо. Празът се почиства, нарязва се на колелца, дебели от около 1 см, и се подварява в тенджера с подсолена вода.

В тиган, първо се запича на сухо брашното, а после се запържва с мазнината, така, че да се получи при бъркането текстура на сос.

Добавя се постепенно и при постоянно бъркане прясното мляко, докато не стане гъстичък сос, който се оставя да поизстине.

Яйцата се разбиват предварително и се добавят към соса. Слагат се и подправките - сол, черен пипер и копър. В тавичка се разстилат празът и овесените ядки, върху тях се рендосва малка бучка сирене и се полага завършващ слой от подготвения сос.

Пече се до порозовяване на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: