Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Бирени мезета»Печени ядки на фурна

Печени ядки на фурна

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328327
Печени ядки на фурна1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Превърнете партито с приятели в незабравимо изживяване с тези печени ядки на фурна"

Необходими Продукти

  • фъстъци - 100 г
  • лешници - 100 г
  • шамфъстък - 100 г
  • орехи - 100 г
  • бадеми - 100 г + др. ядки по избор
  • сол - 1 ч.л. или на вкус
  • подправки - по избор и желание (щипка кимион, червен пипер, къри, куркума...)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички сурови ядки се смесват в тава.

Хубаво се напръскват с вода и се поръсват със сол на око. По желание се добавят желаните количество и вид подправки.

Слагат се да се пекат в загряна на 150-160 градуса фурна, като на няколко пъти се пръскат с вода и се поразбъркват внимателно.

След около 20 минути трябва да са готови, но зависи от фурната ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
56
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Liuben Traikov
Liuben Traikov
Всеки вид ядки си има собствен режим на печене! Безразборното смесване на ядки ще доведе до там, че когато едните са изпечени, то другите или ще са още сурови (недоизпечени), или ще са започнали да прегарят. В печенето на ядки има две важни правила - ниска температура и непрекъснато (или поне често) бъркане.
07.05.2017 11:06
8