Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Сьомга с ядки на фурна

Сьомга с ядки на фурна

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Сьомга с ядки на фурна
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Изкушаващо лесно и много вкусно предложение за любителите на рибата - не пропускайте да се възползвате от него"

Необходими Продукти

  • сьомга - 400 г филе с кожа
  • шамфъстък - 20 г ядки без черупка
  • орехи - 30 г сурови
  • бадеми - 20 г сурови, белени
  • лешник - 10 - 20 г суров, белен
  • зехтин - около 30 мл
  • сол - на вкус
  • лимони - 1/2
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибното филе се изплаква под течаща вода и се подсушава много добре. Намазва се обилно със зехтин. Ако е едно голямо филе, може да го нарежете на 2-3 дебели ленти.

Ядките се накълцват на ситно и с този микс се овалва сьомгата, така че ядките добре да полепнат.

Рибата се поставя в намазнена тавичка, посолява се и се пъха в загрята на 200 -220 градуса фурна за 10-12 минути, в зависимост от дебелината на филето.

Сьомгата с ядки се поднася топла с гарнитура по избор и резени лимон.

Добър апетит.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: