Начин на приготвяне
Овесените ядки се накисват в купа с бульон или вода, в която е сложена подправка за месо. Празът се почиства, нарязва се на колелца, дебели от около 1 см, и се подварява в тенджера с подсолена вода.
В тиган, първо се запича на сухо брашното, а после се запържва с мазнината, така, че да се получи при бъркането текстура на сос.
Добавя се постепенно и при постоянно бъркане прясното мляко, докато не стане гъстичък сос, който се оставя да поизстине.
Яйцата се разбиват предварително и се добавят към соса. Слагат се и подправките - сол, черен пипер и копър. В тавичка се разстилат празът и овесените ядки, върху тях се рендосва малка бучка сирене и се полага завършващ слой от подготвения сос.
Пече се до порозовяване на 200 градуса.