Начин на приготвяне
Измити чушки се отрязват отгоре като капаче и поръсваме с щипка сол.
В купа се смесва отцеден бял боб от консерва. Добавя се половин малка консерва царевица и се смесва с боба.
Пера пресен лук се нарязва на ситно с листа джоджен и се смесва в купата с другите продукти. Овкусваме със сол и черен пипер.
Плънката се смесва и с лъжичка пълним чушките догоре, отворът поръсваме с брашно. Нареждат се в малко тава, заливаме чаша гореща вода и струйка олио.
Печем постните пълнени чушки в загрята фурна 180°C около 35-40 минути.
В купа се разбиват жълтъците с кисело мляко и брашно с телена бъркалка.
Налива се 2 чаши сос от печените чушки, аз допълних с вода.
Сосът завира на умерен огън и се бърка до нужната гъстота. Накрая овкусяваме със сол, черен пипер и лимонов сок.
Сервираме пълнените чушки с боб и царевица с вкусен сос за обяд!