Начин на приготвяне
Нарязваме на ситно или смиламе месото. В тенджера слагаме лука, олиото и малко вода и задушаваме. Прибавяме месото и подправките, разбъркваме добре и оставяме всичко да покъкри със захлупен капак.
След 6-7 минути разбъркваме добре, махаме от огъня и оставяме да поизстине малко. През това време си приготвяме голяма тава, намазваме я, разделяме си корите на 3 части и започваме да редим нашата баница с месо.
Слагаме 1/3 от корите за баница, като през две намазваме с олио, за да не залепнат. Слагаме равномерно половината от плънката, слагаме втората трета от корите с олио помежду. Слагаме останалата плънка и останалите кори с мазнина помежду. Нарязваме на квадрати, заливаме леко по нарязаното с олио и печем в загрята на 180 градуса фурна за около 40-50 мин.
Ако обичате запръжките, може да направите такава и да залеете баницата с нея. След като изкараме баницата от фурната, напръскваме я с малко хладка вода, завиваме я с найлона от корите и кърпа и я оставяме да поизстине.