Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Спагети с печени кюфтета в сос

Спагети с печени кюфтета в сос

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Спагети с печени кюфтета в сос
Снимка: Ivelina
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Сервирайте вашите спагети с кюфтета в сос, поръсени с малко наситнен пресен магданоз и обилно пармезан"

Необходими Продукти

  • За кюфтетата
  • кайма - 500 г смес
  • стар хляб - 2 - 3 филийки
  • мляко - 100 мл
  • яйце - 1
  • магданоз - 1 връзка
  • пармезан - 30 г настърган
  • зехтин - екстра върджин
  • сол
  • чесън - 6 скилидки
  • черен пипер
  • За соса
  • чесън - 2 скилидки
  • доматено пюре - 900 г
  • вода - прибл. 200 г
  • зехтин - екстра върджин
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези кюфтета не се пържат, а се приготвят директно в доматения сос, което ги прави по-леки и смилаеми (както и по-малко трудоемки за приготвяне).

За приготвянето на това вкусно единично ястие трябва да се използва доматено пюре.

В зависимост от плътността на продукта е препоръчително да се добави малко вода, която обаче ще се изпари при варенето.

Доматеното пюре често има леко кисел вкус, така че опитайте соса, преди да потопите кюфтенцата в него и, ако ви се струва подходящо, добавете половин/една чаена лъжичка захар (както и сол).

Сред съставките има хляб, очевидно можете да използвате и сух хляб, но не препоръчвам да използвате хляб в пликове, защото прави тестото по-компактно и по-малко меко.

Веднъж поставени в доматения сос, кюфтетата без пържене са готови за около половин час, но ако искате сосът да се сгъсти и овкуси допълнително, удължете времето за готвене с до един час (винаги поддържайте котлона слаб).

Поставете зехтина екстра върджин в голям тиган и леко запържете две цели и обелени скилидки чесън.

Когато чесънът стане златист, го извадете и в тигана изсипете доматеното пюре, водата и сол на вкус.

Оставете пюрето да заври леко, след което го покрийте с капак, като го държите само леко повдигнат (можете да поставите дървена лъжица от едната страна между тигана и капака) и оставете да къкри на слаб котлон за половин час, след което добавете листата босилек.

Докато се готви сосът за паста, пригответе сместа за кюфтетата: вземете 2 филии стар хляб, отстранете коричката и ги омекотете в съд с мляко. През това време каймата се поставя в купа и се добавят наситненият магданоз, чесън, настърганото сирене, едно яйце и се овкусява със сол и черен пипер.

Смесете съставките с ръце до получаване на хомогенна смес.

Оформете първото кюфте, като вземете достатъчно количество, за да оформите топка с диаметър 4-5 см и го въртите между ръцете си, след което го поставете деликатно в кипящия сос; продължете по същия начин, докато каймата свърши.

Подредете кюфтенцата в доматения сос едно до друго, като се стараете да не се застъпват.

Гответе ги на слаб огън поне 45 минути, като захлупите.

По време на готвенето преместете кюфтетата в соса два-три пъти, но избягвайте да ги въртите с лъжицата, защото са много крехки и може да ги счупите, а хванете тигана за дръжките и го движете напред-назад за няколко минути. няколко секунди.

След като се сварят, сварете спагетите в обилно количество вряща подсолена вода и ги отцедете ал денте.

За удобство прехвърлете кюфтетата в чиния, за да съберете по-лесно соса, и овкусете пастата.

Сервирайте вашите спагети с кюфтета в сос, поръсени с малко наситнен пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: