Задушено кисело зеле с кълцана наденица

05/02/2017
"Понякога ни се яде точно това - кисело зеле и домашна наденичка, само да има кой да ни ги приготви "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 065
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 700 г
  • наденица - 3 парчета, кълцана
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето но нарязваме на не много дребно, запържваме около десетина минутки да омекне. След което добавяме червения пипер, запържваме леко.

Наливаме малко вода, колкото леко да се покрие дъното на тенджерата. Готвим за около 20 минути на силен огън, като разбъркаме да не загори и като се поизпари водата, пак наливаме малко.

Отделно наденицата я изпичаме на скарата до готовност. След което я нарязваме на парченца и я слагаме при зелето и тя леко да се задуши за около 10 минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар