Сладкиш Негърска булка

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
16k
3k
10k
18
Сладкиш Негърска булка
Снимка: Мария Симова
1 / 3
05/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Сготви40 мин.
Общо65 мин.
Порции10
"Не сме съвсем сигурни откъде идва името на този сладкиш, но знаем, че е тоооолкова вкусен, че ни е все тая как се казва"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесвате сухите съставки без захарта. С миксер разбивате яйцата със захарта на пухкав крем. Добавяте на етапи от сухата смес.

Сипвате сместа в тава 26 см постлана с хартия за печене. Печете блата до готовност на 180 градуса в предварително загрята фурна.

Изпечения блат обръщате в подходяща чиния и премахвате хартията. Разделяте ги на две части по хоризонтала и оставяте да се охладят напълно.

През това време с миксер разбивате течната сметана. Към нея добавяте и заквасената сметана, пудрата захар и ванилията, смесвате добре с помощта на шпатула.

Сглобявате тортата като щедро мажете с крем, отгоре поръсвате със счукан крокан.

Рейтинг

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: