Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Овнешка супа с булгур

Овнешка супа с булгур

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Овнешка супа с булгур1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
160 мин.
Порции
5
"Сгряващо душата предложение от тефтерите на баба"

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 400 г
  • булгур - 150 г (предварително накиснат 12 часа във топла вода)
  • лук - 1 бр.
  • праз - 1 стрък
  • целина - 1 връзка
  • ряпа - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • грах - 50 г
  • магданоз - 1 с.л.
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и обелваме морковите, след което единия го нарязваме на колелца, а другия настъргваме на ситно ренде.

Нарязваме на ситно праза, кромида и листата целина, а ряпата нарязваме на кубчета.

Почистваме овнешкото, измиваме го и го нарязваме на дребни парчета. Заливаме го с шест чаени чаши подсолена вода и го варим около два часа на умерен огън.

След това прибавяме листата от целина, лука, праза и нарязания на кръгчета морков.

След още около десет минути прибавяме и настъргания на ситно морков, ряпата, граха и булгура.

Опитваме на сол. Ако е необходимо, посоляваме допълнително. Поръсваме с черен пипер и варим овнешката супа до готовност.

Поднасяме я много гореща, обилно поръсена със ситно нарязания магданоз.

Овнешката супа с булгур е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: