Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Рошава баница

Рошава баница

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k1k5
06/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Оказва се, че тази небрежна баница е толкова вкусна, че се чудим дали точно в това не е чарът ѝ"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • кори за баница - 400 г
  • олио - 90 мл
  • сода за хляб - 1 ч.л
  • кисело мляко - 400 г
  • олио - за мазане на тава
  • сирене - 300 г
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първата стъпка е да си разтворим корите от пакета. Мажем тава с олио на дъното. Взимаме една кора и я намачквам с две ръце леко. Слагаме я на дъното.

После втора и я слагаме до първата, така че да се покрие дъното. Целта е да се намачка кората, да стане рошава, не спластена. Натрошаваме сиренето в купа. В друга купа слагаме 5 яйца, щипка сол, 1/2 ч.ч. прясно мляко.

В киселото мляко слагаме 1 ч.л. сода за хляб. След като се активира содата и шупне млякото го слагаме при яйцата. Слагаме и киселото мляко при другите продукти. Най-накрая прибавяме сиренето. Разбъркваме всичко.

Взимаме с черпак от сместа и слагаме върху корите. Следва пак намачкани рошави 2 кори. Пак смес равномерно отгоре. Намачкваме си пак кора, до нея слагаме още една. Следва пак каша.

Редуваме всички кори и каша докато свършат. Завършваме с една кора и малко каша. Печем баницата в загрята на 200 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: