Начин на приготвяне
Първата стъпка е да си разтворим корите от пакета. Мажем тава с олио на дъното. Взимаме една кора и я намачквам с две ръце леко. Слагаме я на дъното.
После втора и я слагаме до първата, така че да се покрие дъното. Целта е да се намачка кората, да стане рошава, не спластена. Натрошаваме сиренето в купа. В друга купа слагаме 5 яйца, щипка сол, 1/2 ч.ч. прясно мляко.
В киселото мляко слагаме 1 ч.л. сода за хляб. След като се активира содата и шупне млякото го слагаме при яйцата. Слагаме и киселото мляко при другите продукти. Най-накрая прибавяме сиренето. Разбъркваме всичко.
Взимаме с черпак от сместа и слагаме върху корите. Следва пак намачкани рошави 2 кори. Пак смес равномерно отгоре. Намачкваме си пак кора, до нея слагаме още една. Следва пак каша.
Редуваме всички кори и каша докато свършат. Завършваме с една кора и малко каша. Печем баницата в загрята на 200 градуса до готовност.