Рошава солена торта

Рошава солена торта
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
23/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Небрежно вкусна и много ароматна торта, без която празникът не е истински празник"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр. едри
  • лук - 1 малка глава
  • моркови - 2 бр. от туршия
  • кисели краставички - 2 бр.
  • яйца - 1 бр. сварено
  • царевица - 3 - 4 с.л. от консерва
  • магданоз - пресен
  • майонеза - 100 г
  • кисело мляко - 3 - 4 с.л. гъсто
  • заквасена сметана - 1 с.л. свръх
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • декорация
  • чери домати - 3 - 4 бр.
  • маслини
  • краставици - 1 малка, прясна
  • кашкавал - 50 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и сварят нарязани на малки кубчета. Отцеждат се и разбъркваме, докато са топли с малка бучка масло.

Моркови, сварено яйце и кисели краставички се нарязват на ситно и смесваме в купа при картофите. Добавя се настъргана глава лук, отцедена царевица и магданоз.

Отделно се смесва майонеза, кисело мляко, заквасена сметана, сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Разбърква се добре получената смес и заливаме картофите, като отново се разбърква и опитва на вкус. При нужда се овкусява.

В голяма купа сипваме получената картофена смес и оформяме като блат. Отгоре се поръсва с настърган кашкавал, а стените - с нарязан магданоз.

Солената торта се декорира с резени краставица, чери домати и маслини. Оставя се в хладилник да стегне и се сервира с подходяща напитка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: