Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шарена торта с 6 яйца

Шарена торта с 6 яйца

Драга МишеваДрага Мишева
Чирак
59332123
Шарена торта с 6 яйца
Снимка: Драга Мишева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Точно 6 яйца стоят между вас и тази великолепна торта. Не вярвате ли?"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • брашно - 3 с.л.
  • ванилия - 4 бр.
  • желатин - 4 пакета
  • прясно мляко - 1 л.
  • какао - 2 с.л.
  • орехи - 1 1/2 ч.ч. смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделят се жълтъците от белтъците. Жълтъците се разбиват заедно с 1 ч.ч. захар. След това се добавят ванилиите и брашното.

Слагаме млякото да заври и прибавяме разбитите жълтъци към него. Вари се докато кремът се сгъсти и при непрекъснато бъркане.

Накисваме желатините в 1 ч.ч. вода и оставяме да набъбнат за около 15-20 минути. След това се разтапя на водна баня.

На твърда пяна разбиваме белтъците с другата чаша захар. След това ги прибавяме към вече готовия крем. Добавяме и разтопения желатин и разбъркваме добре.

Готовият яйчен крем се разделя на 3 части. В първата част добавяме орехите. Във втората добавяме какаото, а третата си остава така. Във форма за торта изсипваме първо крема с орехите.

След него изсипваме какаовият крем и накрая изсипваме белия крем. Оставяме в хладилник около 5-6 часа за да се стегне и желира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: