Торта без яйца

magi yordanovamagi yordanova
Новак
994212
Торта без яйца1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10-12 парчета
"И ние не повярвахме, докато не опитахме - ето - разкошна торта без нито едно яйце"

Необходими Продукти

  • За блата
  • брашно - 2 ч.ч.
  • кисело мляко - 400 гр.
  • захар - 2 ч.ч., кристална
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • какао - 2 с.л.
  • ванилия - 1 брой
  • шоколад - 50 гр., настърган
  • За масления крем
  • масло - 125 гр.
  • захар - 1 ч.ч., пудра
  • какао - 2 ч.л.
  • орехи - 4 с.л., счукани
  • За сметановия крем
  • сметана - 250 мл, течна сладкарска
  • родопчета - 3 броя /шоколад - 50 гр./
  • какао - по желание
  • какаови бисквити - 100 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се поотделно сухите и мокрите съставки, разбъркват се добре. Получената смес се изсипва в тава с диаметър 24 см, която предварително е постелена с пекарска хартия.

Пече се на 160С в загрята фурна за 20 минути. След като изстине, блата се разрязва надлъжно на две половини, които се слепват с масления крем.

Приготвя се сметановия крем като първо се разтопят родопчетата на водна баня. Оставят се да се охладят и към тях се добавя леко разбитата с миксер сметана.

Крема се разбива и с него се намазва цялата торта.

С помощта на шприц се правят розички, гарнира се с натрошените какаови бисквити и настърган шоколад по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
44
30
20
10
Дай твоята оценка: