Кюфтенца с цвекло и праз

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1878213021
Кюфтенца с цвекло и праз
Снимка: Елена Стойчовска
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Ако има състезание за перфектното бирено мезе, с две ръце гласуваме за тези кюфтенца"

Необходими Продукти

  • цвекло - 2 глави средни по големина
  • праз - 2 стръка
  • сирене - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • царевично брашно
  • магданоз
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Главите цвеклото се сваряват и настъргват на едро ренде. Празът и магданозът се режат на ситно.

В купа се смесват цвеклото, празът, натрошеното сирене, разбитите яйца, подправките и качамака. Обърква се много добре. Тук трябва да прецените дали можете да оформите зеленчукови кюфтенца - ако сместа Ви е рядка, добавете още малко качамак или яйце, ако не иска да се спои.

Оформете кюфтенца според Вашите предпочитания, аз ги направих с големината на орех.

Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 20 мин. Поднесете топли, с млечен сос.

Кюфтенцата с цвекло и праз са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Елена Стойчовска
Елена Стойчовска
Забележката е уместна - ползвала съм царевично брашно - извинявам се за грешката!
06.02.2017 15:57
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Изглеждат много вкусно, но не разбрах какъв е този качамак- готов направен ли или качамак наричаш царевичното брашно(грис)?
06.02.2017 15:16