Кюфтенца от червено цвекло

Кюфтенца от червено цвекло
Снимка: Илияна Димова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8-9 бр.
"Една изключително свежа идея за кюфтенца, с които може да впечатлите приятелите си, които не хапват месо"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 1 бр. (100 - 150 г)
  • тиквички - 1 бр. (300 г)
  • овесени ядки - 3 с.л.
  • джинджифил - 1 ч.л. пресен, настърган
  • галета - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр. прясно
  • мащерка
  • сминдух
  • копър
  • магданоз
  • босилек - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, белим и сваряваме цвеклото. Оставяме да се охлади.

Настъргваме обелената тиквичка на едро ренде, леко посоляваме и отцеждаме добре от сока.

Смесваме с настъргано сварено цвекло, джинджифил, яйце, подправки, галета и овесени ядки. (При положение, че сместа ни е по-течна, можем да добавим още галета и овесени ядки).

От получената хомогенна смес оформяме малки кюфтенца. Изпържваме внимателно в тиган с незалепващо покритие. Поднасяме с гарнитура по избор или млечен чеснов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: