Кюфтенца от праз

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Кюфтенца от праз
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Хрупкави безмесни кюфтенца си търсят студена бира за взаимни приятни преживявания"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • галета
  • магданоз - 1/2 връзка
  • бял пипер
  • прясно мляко - 150 мл
  • масло - 25 г
  • брашно - 2 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • праз - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се почиства и се нарязва на ситно. Задушава се в зехтина. В друг тиган се загрява маслото, към което се прибавя брашното.

Когато маслото попие в брашното с прибавя постепенно прясното мляко и се вари докато се получи гъст сос. Сосът се прибавя към праза.

Разбива се яйцето със сол и бял пипер и се прибавя към готовата смес. Обърква се хубаво и се оставя за 40 минути в хладилник.

Оформят се кюфтенца, които се овалват в галета и се пържат в загрята мазнина. Преди да се поднесат се поръсват със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: