Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Гюзлеми»Гюзлеми охлювчета на сач

Гюзлеми охлювчета на сач

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9522k1
Гюзлеми охлювчета на сач
Снимка: Даниела Русева
4 / 5
07/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Вкусни гюзлеми ли? Толкова вкусни като нашите, никъде няма намерите!"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч. брашно /чашата е с вместимост 220 мл/
  • топла вода - 1 ч.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л. равна
  • захар - 1 ч.л. равна
  • оцет - 1 с.л.
  • сирене - 150 г
  • олио - 7 - 8 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В кладенче от пресятото брашно се сипва леко затоплената вода, захар, сол, олио и оцет и се замесва меко тесто. Разделя се на 6 части и всяка се оформя на топче. Оставят се в тавичка с поръсено брашно по дъното да почиват, покрити с кърпа около 30-40 минути.

Разточва се на тънка кора всяко топче с дебелина 2-3 мм и широчина около 25 см върху плоскост, поръсена с брашно.

Върху всяка кора се поръсва натрошено сирене и без да се стяга, се завива на руло като охлюв.

С помощта на още малко брашно охлювчетата се разточват на питка около 5-6 мм и се подреждат върху кърпа.

През времето, в което се приготвят гюзлемите, сачът се нагрява много добре на котлона, като се намазнява с олио.

Изпичаме гюзлемите върху вече добре сгорещения сач.

Докато се пекат в сача, се капва от време на време по 1 с.л. олио и се разнася с четка.

Гюзлемите се обръщат от двете страни да се изпекат за 3-4 минути.

Гюзлеми охлювчетата на сач са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: