Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Шкембе чорба»Шуменска шкембе чорба с трюфелова паста

Шуменска шкембе чорба с трюфелова паста

АндрианаАндриана
Новак
3112253
Шуменска шкембе чорба с трюфелова паста1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
170 мин.
Порции
9
"Да се добави в рецептата За направата на туй шкембе са нужни поне 2-3 бири"

Необходими Продукти

  • За чорбата
  • телешко шкембе - 1 кг
  • прясно мляко - 500 мл
  • чесън - 1 глава
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • За пастата
  • трюфел - 30 г
  • магданоз - 2 стръкчета
  • зехтин - 50 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме шкембето и го слагаме да се вари в тенджера под налягане в подсолена вода за около 1-2 часа до пълно омекване. През това време си отваряме една бира и я изпиваме.

След като шкембето е вече сварено, го изваждаме от тенджерката и го оставяме да изстине.

След това бирата е свършила и си отваряме нова.

Докато си пием втората бира, започваме да приготвяме пастата. Нужен ще ни е пасатор. В купичка смесваме зехтина, магданоза и трюфела и пасираме до получаване на хубаво разбита смес. Добавяме в сместа сол и черен пипер на вкус.

В тенджерка запържваме малко чесън, след това добавяме червения пипер. Държим на котлона около минута, след което добавяме прясното мляко. След това започваме да доливаме към прясното мляко от бульона на свареното шкембе.

Добавяме и предварително нарязаното на парченца шкембе и го оставяме на котлона да поври на бавен огън за около 15 минути.

Сервираме с пастата от трюфели и със приготвен смлян чесън със оцет.

След като завършим нашата шкембе чорба, си отваряме трета бира и се наслаждаваме на великолепната чорба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: