Начин на приготвяне
Измиваме шкембето и го слагаме да се вари в тенджера под налягане в подсолена вода за около 1-2 часа до пълно омекване. През това време си отваряме една бира и я изпиваме.
След като шкембето е вече сварено, го изваждаме от тенджерката и го оставяме да изстине.
След това бирата е свършила и си отваряме нова.
Докато си пием втората бира, започваме да приготвяме пастата. Нужен ще ни е пасатор. В купичка смесваме зехтина, магданоза и трюфела и пасираме до получаване на хубаво разбита смес. Добавяме в сместа сол и черен пипер на вкус.
В тенджерка запържваме малко чесън, след това добавяме червения пипер. Държим на котлона около минута, след което добавяме прясното мляко. След това започваме да доливаме към прясното мляко от бульона на свареното шкембе.
Добавяме и предварително нарязаното на парченца шкембе и го оставяме на котлона да поври на бавен огън за около 15 минути.
Сервираме с пастата от трюфели и със приготвен смлян чесън със оцет.
След като завършим нашата шкембе чорба, си отваряме трета бира и се наслаждаваме на великолепната чорба.