Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Солено Руло»Пилешко руло със сушени домати

Пилешко руло със сушени домати

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Пилешко руло със сушени домати
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
07/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Най-вкусните неща идват в малки опаковки, на рулца, плътно завити в бекон, така разказват познавачите"

Необходими Продукти

  • пържоли от пилешки бутчета - 5 бр. (без кожа)
  • соев сос - 3 с.л.
  • балсамов оцет - 2 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • сушени домати - 100 г в зехтин
  • сирене - 1/2 ч.ч.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • магданоз - пресен
  • крема сирене - 1 пакетче
  • пушен бекон - 100 г на лентички
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките пържоли се поръсват с малко сол и черен пипер и се поставят в купа.

Смесват се соевият сос, балсамовият оцет и олиото. С получената марината се заливат пържолите, похлупват се с капак и се поставят в хладилник да се овкусят.

Сушените домати, сиренето, чесънът и магданозът се поставят в друг съд и се пасират.

Върху работния плот се разстила найлоново или алуминиево фолио, след което върху него се нареждат пържолите, така, че леко да се застъпват. Трябва да се получи един голям правоъгълник.

Пържолите се намазват с крема сиренето и върху него се разпределя сместа от домати и сирене. С помощта на фолиото месото се навива на руло и се прехвърля в тава, която предварително сме намазали дъното и с олио.

Рулото се обвива с лентичките бекон. Ястието се пече на 190 градуса.

Източник:http://ilrai.blogspot.bg

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: