Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Напластена пита

Напластена пита

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289472988581
Напластена пита
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
07/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • брашно - 4 ч.ч.
  • мая - 40 г
  • сол - 2 ч.л.
  • вода - 1 ч.ч. хладка
  • краве масло - 250 г
  • сирене - 250 г
  • яйца - 3 броя+1 за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, маята, солта и водата замесваме умерено меко тесто. Разделяме го на 12 топчета. Разточваме ги и обилно ги мажем с разтопеното краве масло.

Шестте питки ги слагаме една върху друга и заедно ги разточваме на кора с размера на тавичката, в която ще печем питката.

Намазваме тавата с много масло, слагаме разточената кора вътре и я покриваме с натрошеното сирене, разбъркано с разбитите яйца.

Останалите 6 питки мажем с много мазнина, разточваме заедно на кора и покриваме с нея плънката.

Намазваме с разбитото яйце и печем в предварително загрята фурна при умерена температура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Стана разкошна питка, но ще кажа за тези, които решат да я приготвят -посоченото количество вода в рецептата е малко и е невъзможно да се замеси тесто, затова си добавете още малко водичка плюс част от разтопеното масло, останалото нека си стои за намазване на корите. Маята също ми се видя много, затова сложих само 25 грама. Надявам се да съм била полезна.
24.05.2017 18:40