Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Рангелова пита

Рангелова пита

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Рангелова пита1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • яйца - 5 бр.
  • масло - 200 г
  • вода - 1 ½ ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • мая - 1 кубче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята със захарта, солта и малко брашно се разтваря в топла вода. Когато се надигне, се изсипва в брашното.

Добавят се яйцата и водата и се меси тестото, като ръцете се топят често в разтопеното масло. Когато тестото поеме цялото масло, се оформя питка и се слага в намазана с масло тава.

С част от тестото се приготвят фигурки за украса и се нареждат отгоре. Питата се оставя на топло и щом се надигне, се намазва с малко жълтък и се пече на силна фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
50
41
32
20
10
Дай твоята оценка: