Пилешки бутчета с картофи, гъби и бира

Таня ЛевеноваТаня ЛевеноваГотвач234663783
07/02/2017
"И да не забравите най-важната съставка - бирата, че иначе ще са съвсем обикновени печени бутчета с картофки "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо52 114
  • Преглеждания за месеца550
  • Преглеждания за седмицата91
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се сваряват до полуготовност - около 15 мин.

В тава се подреждат картофите, нарязани на колелца, отгоре гъбите, нарязани също на филийки.

Поръсват се с подправките и тази смес се посолява.

Полуготовите бутчета се подреждат върху тях.

Излива се бирата, като се поливат и бутчетата.

Долива се и част от пилешкия бульон, така че течността да стига до бутчетата.

Разпределя се маслото на бучки навсякъде и тавата се поставя във фурната.

На два-три пъти по време на печене бутчетата се обливат с бульона,

за да станат по сочни.

Пекат се около 40 мин на 180 г.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар