Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с гъби, моркови и картофи

Пилешки бутчета с гъби, моркови и картофи

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Пилешки бутчета с гъби, моркови и картофи
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Ще си го хапнем с удоволствие и с много мерак, защото наистина си обичаме класическото печено пилешко с картофки"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • гъби - 150 г
  • картофи - 2 бр. средно големи
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • розмарин
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и сварете бутчетата във вряща вода за 10 минути. Нарежете на малки кубчета лука и го задушете в зехтина. Прибавете гъбите, нарязани на полумесеци, и морковите на четвъртинки.

Сложете полусварените бутчета в тавичка, наредете картофите /нарязани на филийки/ и върху тях изсипете лука, морковите и гъбите. Посолете и овкусете с черния пипер, розмарина и залейте с 1 ч.ч. вода.

Печете пилето в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-40 минути. Пилешките бутчета с гъби, моркови и картофи са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка: