Начин на приготвяне
Месото се нарязва на малки парченца и се слага в тенджера или дълбок тиган с малко олио да се запържи. Обикновено пуска вода. Докато чакате водата да изври, нарязвате на ситно лука, чушката и морковите.
Когато месото остане на сухо, се добавя около 1/2 ч.ч. олио и се запържва с нарязаните зеленчуци. Тук е моментът да отбележа, че вместо олио баба ползва свинска мас, но аз я избягвам.
Налива се зелевият сок и се оставя да ври 15-20 мин. През това време накълцвате зелето в тава.
Прехвърляте и месото в тавата, добавяте подправките на вкус, обърквате всичко, наливате водата и слагате във фурната.
Баба не ползва и чесън на прах, а ситно нарязан, който запържва с месото и зеленчуците.
Пече се в умерено силна фурна около час и половина, като междувременно, когато се препече отгоре, се разбърква (1-2 пъти).
Вероятно другият вариант е да покриете с алуминиево фолио, но баба и фолио не ползва :)