Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Червен боб с кисело зеле на баба

Червен боб с кисело зеле на баба

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Червен боб с кисело зеле на баба
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
08/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Вадим поредната вкусна рецепта от баба - червен боб с кисело зеле"

Необходими Продукти

  • червен боб - 250 г
  • кисело зеле - 1 зелка средна
  • олио - 50 мл
  • свинска мас - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • пушен червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба с вода и го оставете да престои няколко часа.

След това сменете водата и сложете на котлона да заври.

Отново сменете водата и сварете боба до готовност.

В друг съд загрейте олиото и свинската мас и запържете киселото зеле, предварително нарязано на ситно за няколко минути.

Прибавете към зелето брашното и двата вида червен пипер, разбъркайте и долейте около 1 л вода.

Оставете на котлона да къкри 20 минути.

След това добавете сварения боб и ако е необходимо, долейте малко вода от тази, в която е врял бобът.

Подправете боб яхнията сол и черен пипер и гответе още 10 минути.

Да ви е вкусно с този червен боб с кисело зеле на баба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: